Stage Management

From the Blog

Cum sa promovezi o trupa de evenimente!

Piata muzicala din Romania se confrunta cu un numar mult prea mare de trupe comparativ cu cererea (evenimente private, cluburi, spectacole in spatii publice, etc.). Asadar batalia intre trupe nu se mai da neaparat in maiestria de a canta, ci mai mult in promovarea online.

Aceasta are costuri reduse, este accesibila oricui, oriunde.

Cativa pasi pentru o buna promovare oline.

  1. Fiti prezenti pe facebook si aratati tuturor ce faceti. Chiar daca sunt filmari de la repetitii, live-uri din concerte pe facebook, inregistrari de studio. Orice material bun va aduce notorietate trupei.
  2. Faceti o scurta prezentare cu trupa in care sa includeti punctele forte are ei, de ce sa aleaga clientul trupa ta. Poate aveti in componenta un instrument mai ciudat fata de celelalte trupe, sau aveti un show mai energic, etc. Punctele forte trebuie intotdeauna evidentiate!
  3. Faceti o filmare profi dintr-un concert. Si aici nu ma refer la 2 prieteni care sa vina sa filmeze cu telefonul. O filmare dintr-un concert live, inregistrata cu mai multe camere profesionale, cu sunet captat multitrack, lumini bune, eventual un regizor…etc. Daca vreti un exemplu de filmare facut de noi priviti aici. Astept si impresii.

De asemenea, nu incercati sa va faceti singuri montajul. Stangaciile se vor vedea imediat. Apelati la profesionisti intotdeauna.

4. Aveti un material bun, ce ramane de facut?

Acum este momentul sa ne intoarcem la punctul 1. intram pe facebook, il promovam, gasesti poate 2-3 prieteni cu agentii de evenimente, cauti contacte de la impresari muzicali (este plina piata, poate este chiar mai mare decat cea a trupelor) care sa caute contacte, faceti campanii, etc.

5. Incep sa apara evenimentele. Ganditi show-ul cap coada. Nu lasati niciun detaliu la intamplare. Improvizatia functioneaza, dar nu de fiecare data. E bine sa ai un backup pentru orice.

6. Un concert reusit aduce minim alte 2 concerte!

Asta e clar! Din experienta mea, un concert bun aduce alte minim 2 concerte.

Pentru asta fiti atenti la detalii. Oamenii prefera sa auda totul foarte bine, sa vada bine concertul. Nu mergeti cu echimamente audio si de lumini de calitate indoielnica. Apelati la specialiti, chiar daca uneori poate e putin mai costisitor. Luati un sistem PA foarte bun, lumini bune, iar ca backline, daca nu il aveti complet, suplimentati-l cu echipamente de la prieteni, inchiriate…etc.

Si pentru ca acest articol este pe Stage Management imi permit sa fac si putina reclama 😛

Intrati pe paginile de Sunet si Lumini si puteti gasi la preturi foarte mici o gramada de echipamente profesionale!

Succes!

 

 

Have your say

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.